Близько 500 американських військових повернулися з Іраку на базу на півночі Сирії

Близько 500 американських військових повернулися з Іраку на базу на півночі Сирії

Більше 500 американських військовослужбовців, які нещодавно були евакуйовані з Сирії до Іраку, перетнули іраксько-сирійський кордон і прибули на військову базу в північно-східному регіоні Сирії.

Про це в понеділок повідомила газета Asharq Al-Awsat. За наявною інформацією, “понад 500 солдатів армії США, а також військова техніка прибули з Іраку на військову базу, розташовану на північному сході Сирії”. Ця база розташована між населеними пунктами Телль-Тамер і Телль- Байдар, поблизу автостради М4, яка проходить від іракського кордону через прикордонний місто Камишли до міста Алеппо.

Деякий час назад газета Al Watan повідомила, що “американська колона, що складається з 34 вантажних військових автомобілів з матеріально-технічною допомогою, перетнула іраксько-сирійський кордон на контрольно-пропускному пункті Аль-Валід і в’їхала на територію сирійської провінції Хасеке”.

Як уточнює новинний портал Shafaaq News, минулої ночі з Іраку на територію Сирії пройшло кілька армійських колон. В цілому в Сирію було перекинуто близько 150 одиниць військової техніки, включаючи не менше 35 бронетранспортерів.

Нагадаємо, минулого дня президент США Дональд Трамп підтвердив бажання повернути американських військових з Сирії на батьківщину.

Поділитись