Близько 20 тисяч людей беруть участь у мітингу в Москві

Близько 20 тисяч людей беруть участь у мітингу в Москві

Мітинг на підтримку фігурантів “московської справи”, узгоджений з владою, зібрав близько 20 тисяч людей в центрі столиці.

Про це ТАСС повідомили в прес-службі Головного управління МВС по Москві.

“В узгодженому владою столиці мітингу на проспекті Академіка Сахарова бере участь близько 20 тисяч людей”, – сказали в поліції.

Охорону громадського порядку та безпеку громадян забезпечують співробітники поліції і Росгвардіі. Мітинг “Відпускай” проводиться на підтримку фігурантів кримінальних справ, порушених після літніх акцій. Крім лідерів опозиції, на мітингу виступили колишні фігуранти кримінальних справ, з яких слідство зняло обвинувачення або відпустило під підписку про невиїзд.

Узагальненим терміном “московська справа” стали називати кілька кримінальних справ, порушених за підсумками акцій опозиції, які пройшли в Москві влітку 2019 року. Найбільшим з них є об’єднана кримінальна справа про масові заворушення і застосування насильства щодо співробітників правоохоронних органів під час несанкціонованого мітингу 27 липня. По ньому заарештували 15 осіб, деякі з них вже засудили до різних термінів ув’язнення.

Крім того,  по “московським справі” проходить актор Павло Устинов. Він був засуджений до 3,5 року колонії за застосування насильства щодо бійця ОМОНу на неузгоджену акцію в столиці 3 серпня. Вирок оскаржили адвокати і Генпрокуратура, запобіжний захід Устинову змінена з арешту на підписку про невиїзд.

Фото: РИА Новости

Поділитись