Блінкен спростував слова Зеленського про санкції проти Nord Stream 2 AG

Блінкен спростував слова Зеленського про санкції проти Nord Stream 2 AG

Держсекретар США Ентоні Блінкен відкинув висловлювання президента України Володимира Зеленського про те, що Вашингтон не повідомив заздалегідь Київ до відома про своє недавнє рішення відмовитися від застосування санкцій щодо компанії Nord Stream 2 AG.

«Для протоколу: ми дійсно поділилися з українськими партнерами нашими намірами, що стосувалися трубопроводу [«Північний потік – 2 »]. Можливо, ця інформація не дійшла безпосередньо до президента [України Володимира] Зеленського. Безумовно, вона повинна була», – наводить ЗМІ заяву держсекретаря на слуханнях в комітеті із закордонних справ Сенату США.

У неділю Зеленський висловив здивування з приводу того, що про рішення Сполучених Штатів відмовитися від використання обмежувальних заходів проти компанії-оператора «Північного потоку – 2» Nord Stream 2 AG Київ не був попереджений завчасно. «Крім самого рішення США, другим сюрпризом, безумовно, став той факт, що я дізнався про це з преси», – підкреслив Зеленський.

У травні держсекретар Ентоні Блінкен передав Конгресу доповідь, в якій говориться, що «в національних інтересах США відмовитися від санкцій відносно [компанії-оператора “Північного потоку – 2”] Nord Stream 2 AG, її виконавчого директора Маттіаса Варніга і посадових осіб».

Раніше в держдепартаменті заявляли, що адміністрація США має намір використовувати всі інструменти, щоб не дозволити добудувати «Північний потік – 2».

Поділитись