Блінкен поклав на Росію відповідальність за майбутнє відносин зі США

Блінкен поклав на Росію відповідальність за майбутнє відносин зі США

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим конструктивною, проте поклав відповідальність за майбутнє російсько-американських відносин на Москву.

Про це він заявив в інтерв’ю CNN.

Текст інтерв’ю опублікований на сайті Держдепу.

Глава американського зовнішньополітичного відомства зазначив, що Сполучені Штати прагнуть до більш стабільним і передбачуваним відносинам з Росією, які, на їхню думку, пішли б на користь обом країнам і всьому світу.

При цьому Блінкен запевнив, що американська сторона готова відповідати на «нерозумні й агресивні» дії Росії для захисту своїх інтересів.

«У кінцевому підсумку Росія повинна вирішити, чи хоче вона мати більш передбачувані та стабільні відносини», – уклав держсекретар.

Переговори глави російського МЗС Сергія Лаврова з главою американського Держдепартаменту Ентоні Блінкеном відбулися в ніч на 20 травня в ісландському Рейк’явіку на полях міністерської зустрічі Арктичної ради, вони тривали близько двох годин.

В ході переговорів Лавров запевнив Блінкена в готовності російської сторони до відвертого і взаємоповаги діалогу з США. Згодом глава російської дипломатії заявив, що переговори з американським колегою були конструктивними.

Поділитись