Бюджети малих міст зможуть зрости у 4-5 разів

Бюджети малих міст зможуть зрости у 4-5 разів

Це відбудеться, якщо депутати проголосують за те, щоб малі міста та районні центри мали повноваження та ресурси, які є зараз у великих міст та об’єднаних громад.

З початку 2020 року усі малі міста та районні центри матимуть повноваження та ресурси, які є зараз у великих міст та об’єднаних громад. Такою є ініціатива прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

“Якщо Верховна Рада восени прийме відповідний закон, з початку наступного року бюджети міст і селищ – районних центрів зростуть приблизно в 4-5 разів”, – сказав він.

Нині понад 2,6 млн людей, що мешкають у цих малих 200 містах та селищах, не можуть скористатися можливостями, які мають об’єднані громади. Щоб вирішити це питання, уряд розробив законопроект, який прирівнює районні центри, міста районного значення до спроможних об’єднаних громад.

На думку Володимира Гройсмана, після того, як малі міста отримають статус спроможних, вони на власному досвіді побачать, які в них з’являються можливості. Це мотивуватиме їх об’єднуватися з сусідніми селами і ставати ще сильнішими.

Поділитись