Бюджет отримуватиме близько $ 77 млн ​​на рік завдяки миту на паливо з Росії

Бюджет отримуватиме близько $ 77 млн ​​на рік завдяки миту на паливо з Росії

Введені урядом України 17 липня спеціальні мита на імпорт з Росії дизельного палива і скрапленого газу вступили в силу 1 серпня.

Раніше представник президента України в Кабінеті міністрів Андрій Герус повідомив, що спецмито на дизельне паливо, яке постачається трубопровідним транспортом, становитиме 3,75% з 1 серпня 2019 року і 4% з 1 жовтня 2019 року. Спецмито на постачання скрапленого газу становитиме 1,75% з 1 серпня і 3% з 1 жовтня.

“Мито зніме надринкову маржу трейдера-імпортера, яка виникала через логістику та інші фактори. Якщо типова ринкова маржа в крупному опті складає $ 10-12 за тонну, то на поставках трубопровідним транспортом така маржа становила $ 35-40 за тонну”, – повідомив Герус.

Представник Зеленського зробив висновок, що український бюджет отримає додатково близько 2 млрд гривень (близько $ 77 млн) на рік у зв’язку з введенням цих спецмита. На його думку, ці кошти необхідно направити на розширення програми субсидій і підтримку малозабезпечених верств населення. За словами Геруса, в даний час на ринку нафтопродуктів країни спостерігається надлишок ресурсу і що існують підстави для деякого зниження роздрібних цін.

Україна з 2016 року вводить мита та ембарго на російські товари. Під обмеження раніше, зокрема, підпали м’ясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні та кондитерські вироби, молочні продукти, кава, чай, горілка, пиво, сигарети, ряд хімікатів, мінеральні добрива, залізничне обладнання, корми для тварин і продукція ветеринарної медицини , а також легкові автомобілі, автобуси, трактори, вантажівки і мотоцикли. Уряд країни 5 липня продовжив дію постанови про заборону на ввезення російських товарів в країну до 31 грудня 2020 року.

Поділитись