Бізнесмен Нагорний заявляє про політичне підґрунтя кримінального переслідування стосовно нього

Бізнесмен Нагорний заявляє про політичне підґрунтя кримінального переслідування стосовно нього

Бізнесмен, волонтер, екс-чоловік олімпійської гімнастики Лілії Подкопаєвої Тимофій Нагорний заявляє про сфабрикований характер кримінального провадження щодо нього та вбачає політичну складову справи.

На прес-конференції в п’ятницю в агентстві “Інтерфакс-Україна” він назвав сфабрикованим кримінальне провадження, яке розслідує Служба безпеки України стосовно нього, – повідомляє  “Інтерфакс-Україна”.

“Кілька тижнів тому наша команда заявила про політичні амбіції. Наша громадянська платформа “Пліч-о-пліч” розглядатиме питання про політичні ініціативи. Розумію, що 70% українських виборців очікують альтернативу, нових облич, які мають прийти на зміну політикам старої генерації. Ми постаралися об’єднати тисячі людей по всій Україні”, – розповів Т.Нагорний.

У цьому контексті він заявив про політичне підґрунтя кримінальної справи стосовно нього.

“Ми пов’язуємо (кримінальне переслідування – ІФ) з тим, що рух “Пліч-о-пліч” набирає свої оберти і викликає певний інтерес у деяких фінансово-промислових груп, політиків, чиновників”, – заявив Т.Нагорний.

При цьому він зазначив, що не хотів би обвинувачувати кого-небудь конкретно, а доводитиме безпідставність обвинувачень на свою адресу юридичним шляхом.

Адвокат Т.Нагорного Катерина Войтенко розповіла, що Апеляційний суд Києва 18 жовтня розгляне скаргу прокуратури на обрання її підзахисному Печерським районним судом запобіжного заходу з альтернативою застави.

“У справі недостатньо доказів, щоб обвинувачувати за ст. 111 КК (державна зрада – ІФ). Ми докладатимемо зусиль, щоб опротестувати доводи прокуратури”, – сказала адвокат.

Вона повідомила, що захист оскаржуватиме в судовому порядку підозри, висунуті Т.Нагорному, оскільки вважає їх необґрунтованими.

Як повідомлялося, Т.Нагорного затримали 2 жовтня 2018 року в рамках кримінального провадження за ст.111 (державна зрада) і ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Наступного дня йому було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2. ст. 15, ч. 4. ст. 190 Кримінального кодексу України.

Печерський райсуд м. Києва 4 жовтня 2018 року обрав стосовно Т.Нагорного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 528,6 тис. грн. Після цього столична прокуратура подала апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду на рішення слідчого судді Печерського райсуду Києва про обрання запобіжного заходу через визначення судом суми застави разом із запобіжним заходом у вигляді тримання під вартою.

Поділитись