Біля узбережжя Тасманії  вдалося врятувати понад 90 дельфінів

Біля узбережжя Тасманії вдалося врятувати понад 90 дельфінів

Щонайменше 94 чорних дельфіни (гринди), які викинулися на мілководді біля західного узбережжя австралійського штату Тасманія, врятовані, їх відпустили в море, повідомляє в п’ятницю, 25 вересня, Financial Times.

За словами біолога з Тасманійської служби парків і дикої природи Кріса Карлайона, число гринд, які викинулися на берег, стало рекордним для Тасманії, фахівці все ще намагаються встановити причину такої поведінки. Як зазначив Карлайон, дельфіни могли викинутися на берег в пошуках їжі.

«Можлива ланцюгова реакція, коли один хворий лідер збивається з пантелику і спливає в мілководну бухту, захоплюючи з собою інших китів», – припустив дослідник Олаф Майнеке.

Тварини можуть досягати в довжину до 7 м, а їхня вага становить понад тонну, що робить операцію по їх порятунку непростий. Однак рятувальні дії будуть продовжуватися, поки співробітники служб не зроблять все можливе, додав Карлайон.

За даними видання, вранці в п’ятницю місцеві служби уточнили число загиблих через викидання на берег особин гринд, їх виявилося 350.

У червні стало відомо про випадки загибелі дельфінів в Чорному морі. За словами фахівців, причинами смерті тварин найчастіше ставали попадання в сіті або інфекції.

Поділитись