Біля офісу Зеленського в Києві розпочався мітинг ветеранів-афганців

Біля офісу Зеленського в Києві розпочався мітинг ветеранів-афганців

Учасники ряду ветеранських організацій проводять у вівторок мітинг на захист своїх прав біля офісу президента України в Києві.


За оцінкою кореспондента, біля офісу президента Володимира Зеленського зібралися близько тисячі мітингувальників, в тому числі з Української спілки ветеранів Афганістану.

Вони вимагають зняти з розгляду Верховної Ради ряд законопроектів, які обмежують соціальний захист ветеранів бойових дій і військовослужбовців, ввести державне медичне страхування ветеранів та забезпечити їх житлом.

Крім того, учасники акції вимагають звільнити керівництво міністерств соціальної політики, охорони здоров’я, культури і інформполітики, а також міністерства у справах ветеранів.

Учасники мітингу тримають прапори своїх ветеранських організацій, національні прапори. Політичної символіки на акції немає.

Будівля офісу президента охороняють поліцейські. Перед проходом до офісу поліція оглядала речі всіх бажаючих потрапити на мітинг. Обстановка спокійна.

Учасники мітингу спілкуються, слухають пісні, в тому числі про війну в Афганістані. У бесідах вони обурюються роботою органів виконавчої влади.

Поділитись