Біля будинку голови Amazon протестувальники встановили гільйотину

Біля будинку голови Amazon протестувальники встановили гільйотину

Біля будинку голови американської корпорації Amazon Джеффа Безоса встановили гільйотину, повідомила газета Washington Examiner.


Гільйотина була встановлена ​​протестувальниками. Напис на ній говорить: “Підтримайте наші бідні громади, а не багатіїв”.

Раніше активісти поширили в соцмережах флаєр, який закликає до участі в протесті. Компанію Amazon звинуватили у співпраці з поліцією і розпалюванні “расистських страхів в ім’я прибутку”.

“Amazon звільнив і расово обмовив (співробітника компанії) Кріса Смоллса. Приєднуйтесь до нас, щоб сказати Безосу вистачить, вистачить!”, – йдеться в тексті флаєра.

Бізнес Amazon процвітає на тлі коронавірусу, оскільки вони виявилися в умовах карантину споживачі роблять все більше покупок на найбільшій в США онлайн-майданчику.

На тлі загибелі афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліції в США знову почалися дискусії про расову дискримінацію, протести пройшли в багатьох містах, були знесені ще кілька пам’ятників жителям півдня, які воювали в Громадянській війні США.

В ході конфлікту Півночі і Півдня 1861-1865 років на ґрунті рабства частина штатів відкололася від США і утворила Конфедеративні штати Америки. Військовий конфлікт завершився перемогою Півночі і відновленням США в колишніх межах. Більш того, були звільнені раби, хоча де-факто положення афроамериканців залишалося нерівноправним в багатьох штатах до 1960-х років.

Поділитись