Біля берегів Каліфорнії з’явилися непізнані нафтотанкери

Біля берегів Каліфорнії з’явилися непізнані нафтотанкери

Біля узбережжя Каліфорнії береговою охороною виявлено 27 суден, що перевозять нафту.

Влада штату не можуть зрозуміти, що це за танкери, і приступили до відстеження можливих витоків сировини.

Ситуація з ринком нафти далека від стабільності – на тлі пандемії і зниження споживання вуглеводнів на перший план виходить недолік місць для зберігання. Угода ОПЕК +, що передбачає зниження в травні-червні видобутку на 9,7 мільйона барелів на добу, кардинально на ціни не вплинула. Правда, експерти попереджали, що очікувати швидкого ефекту від домовленостей і не слід.

Надлишок нафти значно ускладнюється браком місць для її зберігання. Одним з методів стало використання в якості сховищ нафтоналивних танкерів і залізничних вагонів. Але навіть при такому підході аналітики стверджують, що до червня можливості для зберігання вуглеводнів можуть бути вичерпані.

Надають гостроти ситуації і поширювані блогерами і деякими ЗМІ заяви про «нафтову армаду» з Саудівської Аравії, що прямує до берегів Сполучених Штатів в складі якої йде 40 танкерів з більш ні ж 30 мільйонами барелів сирої нафти. На офіційному рівні ця інформація поки не підтверджується, в США вважають, що якщо повідомлення правдиві, то нафтової галузі країни буде завдано нищівного удару.

Поділитись