Більшість українців вважають Росію ворогом України, – опитування

Більшість українців вважають Росію ворогом України, – опитування

Понад дві третини українців вважають Росію ворожою по відношенню до України країною, свідчать дані опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень «Соціс».


Як передає «Інтерфакс», 70,5% респондентів погодилися з твердженням, що Росія займає ворожу позицію по відношенню до України. Протилежну думку висловили лише 6% опитаних.

13,7% учасників опитування заявили, що РФ займає нейтральну позицію по відношенню до України, ще 9,9% не змогли дати відповідь або відмовилися відповідати.

Серед дружніх Україні країн респонденти назвали Польщу (40,8%), США (38,3%), Німеччину (36,9%), Білорусь (31,9%) і Францію (27,7%).

Опитування проводилося 20-27 січня 2020 року в усіх регіонах України за винятком непідконтрольних Києву територій Донецької і Луганської областей, в ньому взяли участь 2 тисячі чоловік старше 18 років. Статистична похибка не перевищує 2,1%.

Раніше громадяни України відповіли на питання про самоідентифікацію. З’ясувалося, що 74,9% респондентів відповіли, що відчувають себе українцями, 15,6% назвали себе жителями певного регіону, 2,7% представилися громадянами колишнього СРСР, 2,6% визнали себе представниками свого етносу, 1,2% назвалися жителями Європи, 1,5% – громадянами світу, ще 0,3% – громадянами Росії.

Поділитись