Білоруський портал Tut.by видалив пости за півтора року

Білоруський портал Tut.by видалив пости за півтора року

Білоруський портал Tut.by видалив в соцмережах записи за останні півтора року через позов про визнання видання і всіх його матеріалів екстремістськими.

Про це повідомила сама редакція і пояснила рішення тим, що хоче убезпечити співробітників і читачів. З травня видання працює тільки в соціальних мережах через блокування сайту і вилучення обладнання.

“Читачі багато запитують, куди зникли публікації за 2020 і перші півроку 2021. Ми видалили публікації через справу про “екстремізм наших соцмереж і сайту”, – йдеться в телеграм-каналі Tut.by.

Крім того, канал видання в Telegram залишився без галочки верифікованого акаунту, яку він отримав в серпні минулого року в розпал протестів в Білорусі. В редакції повідомили, що спеціально прибрали її в очікуванні результатів суду.

«У нас повинна бути можливість швидко перейменувати його, щоб убезпечити і наших авторів, і наших читачів. Зробити це за пару хвилин після рішення суду не можна, ми вирішили підготуватися заздалегідь», – заявили в Tut.by. При цьому в публікації відзначили, що соцмережі залишилися «під контролем команди».

У грудні Tut.by позбувся ліцензії ЗМІ. У травні в редакції пройшли обшуки, сайт був заблокований. Відносно посадових осіб ТОВ «Тут Бай Медіа» порушено справу про ухилення від сплати податків.

Поділитись