Білорусь звинуватила Росію у втраті 146 мільйонів доларів через “податкові маневри”

Білорусь звинуватила Росію у втраті 146 мільйонів доларів через “податкові маневри”

Влада Білорусі оцінила втрати державного бюджету країни в 2021 році від податкового маневру Росії в 350 млн білоруських рублів або 146 млн доларів.

Про це повідомив прем’єр-міністр республіки Роман Головченко, передає БЕЛТА. В ході засідання президії ради міністрів за проектом бюджету на 2021 рік Головченко заявив, що документ зверстаний з розрахунку середньорічної ціни бареля нафти близько 40 доларів і середнього курсу долара 2,4 білоруських рубля.

«Вже сьогодні очевидно, що бюджет наступного року формується в непростих умовах, в умовах обмежених ресурсів. Прямі втрати доходів бюджету в 2021 році тільки від реалізації так званого

З 1 січня 2020 року Росія призупинила поставки нафти в Білорусь через провал переговорів про ціну. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що через податковий маневру в Росії Мінськ недоотримав прибуток і буде диверсифікувати поставки нафти.

Пізніше Лукашенко звинуватив Росію в продажу нафти в Білорусь за цінами вище світових. Домовитися про відновлення поставок вдалося лише в середині липня. За словами Головченка, умови виявилися «дуже вигідними» для Мінська.

Поділитись