Білорусь відзвітувала про підготовку до візиту Зеленського

Білорусь відзвітувала про підготовку до візиту Зеленського

Влада Білорусі відзвітували про підготовку до візиту президента України Володимира Зеленського.

Білоруський посол в Києві Ігор Сокол зустрівся з українським віце-прем’єром Олексієм Резнікова, повідомили БЕЛТА в диппредставництві.

Посольство заявило, що в ході конструктивного діалогу сторони обговорили підготовку до офіційного візиту Зеленського в Білорусію і третього Форуму регіонів двох країн. Вони також підкреслили намір розробити вагомий пакет домовленостей «за результатами цих знакових для міждержавних відносин заходів».

Лукашенко в червні через посла запросив Зеленського в Білорусію і передав йому в подарунок вишиванку. Презент був відповідним: до цього Зеленський з дружиною відправили українські вишиванки лідерам низки країн, в тому числі Білорусі. Лукашенко доклав до свого подарунку лист, в якому зазначив, що білоруси і українці «історично стояли пліч-о-пліч, захищали права на самостійність і вільний розвиток».

9 серпня в Білорусії відбудуться президентські вибори. 29 липня в країні затримали 33 росіянина, яких назвали учасниками приватної військової компанії (ПВК) Вагнера, які прибули в Білорусь для організації масових заворушень напередодні голосування. Київ заявив, що вимагатиме екстрадиції затриманих, у яких є українське громадянство. Білоруський МЗС попросив Україну перевірити бійців ПВК Вагнера на причетність до скоєння злочинів під час війни в Донбасі.

Поділитись