Білорусь повідомила, звідки надійшли дані про мінування борту Ryanair

Білорусь повідомила, звідки надійшли дані про мінування борту Ryanair

Повідомлення з загрозою вибуху літака авіакомпанії Ryanair надійшло зі Швейцарії, передає в середу агентство теленовин (АТН), що входить до державного медіахолдинг “Белтелерадіокомпанія”.

“Повідомлення про мінування літака надійшло зі Швейцарії”, – йдеться в повідомленні АТН в його офіційному Telegram-каналі.

Раніше глава департаменту з авіації Мінтрансу Білорусі Артем Сікорський заявив, що 23 травня на електронну пошту Національного аеропорту “Мінськ” надійшло письмове повідомлення англійською мовою, в якому нібито солдати ХАМАС зажадали від ЄС відмовитися від підтримки дій Ізраїлю в секторі Газа, повідомили про нібито закладену в літаку Ryanair бомбу і заявили, що підірвуть її над Вільнюсом в разі невиконання вимог.

Літак Ryanair екстрено сів в мінському аеропорту через повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося. Цим бортом летів Роман Протасевич, засновник Telegram-каналу Nexta, визнаного в Білорусії екстремістським. Він був затриманий під час перевірки документів за раніше порушеною проти нього кримінальних справах. Країни ЄС заявили, що Мінськ примусив борт приземлитися в своєму аеропорту під вигаданим приводом, в знак протесту проти затримання Протасевича заборонили білоруським авіакомпаніям літати над своєю територією і розглядають можливість введення проти Мінська додаткових санкцій.

Поділитись