Білорусь потренувалася з НАТО збивати літаки “противника”

Білорусь потренувалася з НАТО збивати літаки “противника”

Білоруські та польські військові потренувалися збивати літаки супротивника.

Попри той факт, що Білорусь називає Росію своїм вірним військовим партнером, стало відомо про те, що білоруські військові потренувалися разом з військовими з Польщі збивати літаки супротивника. З огляду на той факт, що Білорусь діяла спільно з НАТО, мова, цілком неймовірно, може йти про російськими літаками, що викликає масу питань щодо того, наскільки чи близьким союзником є ​​Мінськ по відношенню до Москви.

«25 березня триває спільне тренування ВПС і військ ППО Збройних сил Білорусі та Повітряних сил Польщі з обміну інформацією про повітряну обстановку та польотах повітряних суден. Тренування проводиться в рамках підготовки до спільних дій по забезпеченню безпеки проведення чемпіонату світу з хокею 2021 роки (пройде в Мінську і Ризі) і Європейських ігор 2023 роки (пройдуть в Кракові). Як зазначає прес-служба Міністерства оборони Білорусі, спільне тренування було спланована ще в листопаді 2019 року і входить до Плану міжнародного військового співробітництва на 2020 рік», – повідомляє інформаційне видання «Навины».

Слід уточнити, що на даний момент залишається невідомим, проти якого потенційного противника спільно здійснювали тренування польські та білоруські військові, проте, враховуючи наміри Мінська заглибитися в співробітництво з НАТО, виникають певні побоювання з боку Росії.

Поділитись