Білорусь назвали загрозою для всієї Європи

Білорусь назвали загрозою для всієї Європи

Французька національна газета Liberation випустила статтю, в якій президента Білорусі Олександра Лукашенка звинувачують в тому, що він «продовжує вдавати, що епідемії коронавірусу не існує». У зв’язку з цим країну назвали не демократичною і санітарної загрозою для Європи.

«У розпал епідемії коронавірусу в Європі досі залишається бомба уповільненої дії», – йдеться у статті французької газети.

Крім того, у статті йдеться про те, що медичним працівникам доводиться працювати в умовах не тільки браку коштів, але і страху. Також були поставлені під сумніви офіційні дані про кількість заражених на території країни.

Поточну ситуацію французький журналіст порівняв з тим, що було в Білорусі 30 років тому. «У той момент білоруське керівництво відмовлялося визнавати існування СНІДу та ВІЛ-інфікованих», – йдеться в тексті.

Згідно з інформацією Liberation, тоді Лукашенко відправив наркоманів (здебільшого ВІЛ-інфікованих) до в’язниці, а не став їх лікувати.

Перший випадок зараження новою коронавірусною інфекцією на території Білорусії був виявлений в кінці лютого, передає агентство Nation News. 16 квітня в країні підтвердили зараження коронавірусів військовослужбовця 72-го об’єднаного навчального центру підготовки прапорщиків і молодших спеціалістів.

Поділитись