Білорусь активно налагоджує відносини з Євросоюзом

Білорусь активно налагоджує відносини з Євросоюзом

Президент Білорусі Олександр Лукашенко впевнений, що останнім і єдиним союзником Росії є Білорусія. Причому як в економічному, так і в геополітичному розумінні.

«Єдиний союзник, який залишився у Росії, – Білорусь. Ми у Росії другі покупці газу після німців. Ми переробляємо величезна кількість їх нафти. Звичайно, вони не хочуть втратити Білорусь і економічно, але найбільше – політично. Тому що, втративши Білорусь, буде найсильніший удар по внутрішній політиці Росії», – наводить слова білоруського лідера видання NV.

У той же час Лукашенко відзначив, що країна активно налагоджує відносини з Євросоюзом, “не лягаючи під нього». На думку глави держави, ЄС прийняв правила гри, побачивши свою помилку у відносинах з Україною, які стали причиною конфлікту на Донбасі.

Говорячи про відносини Білорусі і США, Лукашенко поскаржився, що знаходиться між молотом і ковадлом (маючи на увазі Росію та Євросоюз), а також назвав постійну напруженість котлом «воюючої України». Разом з тим президент Білорусії впевнений, що суверенна держава має право на здійснення незалежної внутрішньої і зовнішньої політики.

 

Поділитись