Білл Гейтс розкритикував більшість аналізів на коронавірус

Білл Гейтс розкритикував більшість аналізів на коронавірус

Більшість аналізів на коронавірус COVID-19, які беруться в США, не приносять користі через занадто тривалий період видачі результатів.

Таку думку висловив засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс в інтерв’ю телеканалу CNBC, що вийшло у вівторок, 28 липня.

Він назвав “божевіллям” те, що в США інтервал між взяттям аналізів на коронавірус і видачею їх результатів в середньому “перевищує 48 годин”.

“Такий тест є повною втратою (часу і коштів). Велика частина даних про те, як багато ми тестуємо, є марною тратою”, – сказав Гейтс.

За оцінкою телеканалу, через високі навантаження лабораторії в США повідомляють людям результати аналізів на коронавірус через кілька днів, тиждень або більш тривалий термін.

“Ніхто не повинен платити навіть $1 за тест, результати якого треба чекати більше трьох або семи днів”, – зазначив Гейтс.

Він пояснив, що при такому підході люди дізнаються про інфікування занадто пізно, не вживають належних заходів безпеки і поширюють інфекцію далі.

Білл Гейтс і його дружина Мелінда очолюють благодійний фонд, який має в своєму розпорядженні приблизно $50 млрд. У число основних напрямків роботи організації входить боротьба з небезпечними хворобами в країнах, що розвиваються, програми в сфері охорони здоров’я і освіти в США. До теперішнього моменту через фонд було виділено $300 млн на розробку вакцини від коронавіруса і на підтримку бідних верств населення, які найбільш уразливі в умовах пандемії.

Поділитись