Бельгія і Фінляндія попросили уболівальників не їздити на матчі Євро-2020 в Росію

Бельгія і Фінляндія попросили уболівальників не їздити на матчі Євро-2020 в Росію

Росія увійшла до списку країн, які бельгійцям і фінам рекомендували не відвідувати.

Але організатори матчів Євро-2020 в Санкт-Петербурзі все одно очікують наплив саме уболівальників з Фінляндії.

«Бельгія та Фінляндія не рекомендували відвідувати Росію своїм громадянам. Ми можемо тільки шкодувати про це. Обгрунтоване це рішення чи ні – судити не нам. Напевно, якась кількість уболівальників це могло зупинити … Вболівальники будуть, але не в приголомшливому кількості», – розповів гендиректор оргкомітету російської частини Євро-2020 Олексій Сорокін.

Організатори очікують, що більшу частину місць на стадіоні займуть росіяни, але приїдуть і тисячі іноземців. Число всіх допущених на матчі глядачів не уточнюється.

«Найбільш значне число іноземних уболівальників прибуде з Фінляндії – в силу географічної близькості. Але будуть і шведи, і поляки, трохи менше бельгійців», – додав Сорокін.

Данія готова прийняти 25 тис. уболівальників на матчах чемпіонату Європи в Копенгагені. Влада відмовилася зробити виняток для бажали відвідати ігри росіян, оскільки загальні правила забороняють відкривати кордони іноземцям, щепленим не схвалені ВООЗ або органами ЄС вакциною. У міністерстві спорту РФ заявили, що разом з МЗС працюють над цим питанням.

11 червня відбудеться перший матч в рамках Євро-2020, який перенесли з минулого року через пандемію. У Римі збірна Туреччини зіграє з командою з Італії.

На честь ювілейного року чемпіонату Європи (60 років з першого матчу) матчі пройдуть в 11 європейських містах: Санкт-Петербурзі, Римі, Баку, Копенгагені, Лондоні, Глазго, Мюнхені, Амстердамі, Бухаресті, Будапешті, Севільї.

Росіяни в рамках чемпіонату зустрінуться зі збірними Бельгії (12 червня), Фінляндії (15 червня), Данії (21 червня). Перші два матчі відбудуться в Санкт-Петербурзі, третій – в Копенгагені.

Поділитись