База з військовослужбовцями США піддалася ракетному обстрілу в околицях Багдада

База з військовослужбовцями США піддалася ракетному обстрілу в околицях Багдада

Розташована на північ від Багдада в районі Ет-Таджі військова база, на якій знаходяться американські військовослужбовці, піддалася ракетному обстрілу. Про це повідомляє новинний портал Shafaq news.


За його даними, по табору невідомі випустили чотири ракети. Про потерпілих і руйнування інформації поки не надходило. Слідом за атакою в небо над табором були підняті американські бойові вертольоти.

Раніше Ет-Таджі, де крім американців розквартировані військовослужбовці інших країн з міжнародної антитерористичної коаліції, неодноразово піддавалася ракетним ударам. Військовослужбовці США ставали метою подібних атак і на інших іракських об’єктах. Періодично відбуваються обстріли “зеленої зони” Багдада, в першу чергу розташованого там американського посольства.

Їх інтенсивність значно зросла після вбивства на початку січня в результаті удару ВПС США в районі багдадського аеропорту командувача силами спеціального призначення “Аль-Кудс” Корпусу вартових ісламської революції (елітні частини ЗС Ірану) Касема Сулеймані і заступника глави шиїтського ополчення “Аль-Хашд аш Шаабі” Абу Махді аль-Мухандіса.

Поділитись