«Батьківщина» підтримала скасування депутатської недоторканності

«Батьківщина» підтримала скасування депутатської недоторканності

Фракція «Батьківщина» підтримала проект Закону про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів.

«Ми підтримували всі голосування за зміни до Конституції в частині зняття недоторканності. Недоторканність має бути знята з усіх, зокрема і з суддів, президента і народних депутатів», – заявив член фракції «Батьківщина» Сергій Власенко.

Зі свого боку заступник голови фракції Сергій Соболєв наголосив, що «Батьківщина» виступає за системну роботу над змінами до Основного закону.

«Скасування недоторканності – це лише початок. На переконання нашої фракції, ми не можемо працювати в умовах, коли змінюються окремі фрагменти Конституції, а не суттєві частини, які впливають на життя нашої країни», – зауважив він з парламентської трибуни.

Парламентар також зауважив, що саме лише скасування недоторканності без реформування правової, судової системи і системи судочинства не принесуть результат.

«Разом з нереформованою правоохоронною та прокурорською системою новостворені органи і робили найгірше, що тільки можна: своїм – все, що хочеш, а ворогам – закон», – зазначив  заступник лідера фракції.

Сергій Соболєв нагадав, що для «Батьківщини» суттєвим є дотримання процедур і закликав Президента і Голову ВРУ не відступати від букви закону, щоб не давати підстав для оскарження рішення та його скасування Конституційним Судом.

«Ми наполягаємо на тому, щоб кожна норма і буква закону були виконані, особливо коли це стосується Конституції України», – підсумував Сергій Соболєв.

Поділитись