«Батьківщина» не голосуватиме за бюджет проїдання та стагнації

«Батьківщина» не голосуватиме за бюджет проїдання та стагнації

«Батьківщина» не бачить у проекті Державного бюджету на 2019 рік стратегії розвитку країни, а за бюджет проїдання та стагнації голосувати не буде.

Про це заявив сьогодні у Верховній Раді заступник керівника фракції Сергій Соболєв.

«Бюджет – це завжди стратегії. Наразі стратегії ми не побачили. Інфляція і зростання цін – це шлях в нікуди. І попереднє рішення нашої фракції – не підтримувати такий кошторис», – сказав він.

За словами Сергія Соболєва, ключове у бюджеті – це формування дохідної частини, і від цього далі залежатиме, як виділятимуться кошти на систему видатків.

Як вже повідомлялося, фракція «Батьківщина» підготувала до проекту Державного бюджету на наступний рік цілий комплекс пропозицій, ухвалення якого дозволить не підвищувати тарифи, а також виплачувати людям гідні зарплати та пенсії.

«Наші ключові позиції – як збільшити дохідну частину бюджету – через закон про трансферне ціноутворення, через закриття офшорних юрисдикцій. На жаль, пропозиції «Батьківщини» поки що не враховані», – пояснив народний депутат.

Він також звернув увагу на те, що під час аналізу бюджету потрібно враховувати, як надалі стимулюватиметься розвиток країни: на енергозбереження або на збільшення споживання нафти та газу.

Поділитись