«Батьківщина» готова до коаліційних переговорів і формування нового уряду, – Сергій Власенко

«Батьківщина» готова до коаліційних переговорів і формування нового уряду, – Сергій Власенко

«Батьківщина» готова об’єднуватися з іншими політичними силами в парламенті на ідеологічних засадах заради змін у країні.

Про це заявив народний депутат, заступник Голови партії Сергій Власенко в інтерв’ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України.

«Якщо в парламенті знайдуться політичні сили, які готові принаймні стратегічно розділити погляди «Батьківщини», ми готові з ними обговорювати подальшу співпрацю. Якщо таких людей знайдеться 226, то ми готові говорити про створення коаліції», – сказав він, нагадавши, що Юлія Тимошенко наполягала на створенні нової коаліції після виборів президента.

Об’єднання, на переконання Сергія Власенка, можливе навколо ідеологічних речей, «навколо технічного уряду, який працюватиме у перехідний період».

«Якщо мені скажуть: давайте об’єднуватися навколо підвищення тарифів, то я скажу «ні». Якщо навколо зменшення тарифів, то так.  Якщо мова піде про об’єднання навколо корупції в Укроборонпромі, то ми цього не робитимемо. Але якщо навколо реформування армії за стандартами НАТО, то звісно – так», – пояснив позицію член фракції.

Сергій Власенко також вважає, що технічному уряду парламент має задати умовну дорожню карту, бо «якщо він знову розказуватиме, як це робить уряд Гройсмана, що треба підвищити тарифи, бо цього вимагає МВФ, я не підтримуватиму цей уряд».

Коментуючи можливість розпуску Верховної Ради, депутат назвав це політико-юридичним рішенням. На його думку, вихід з коаліції Народного фронту зменшив вірогідність дострокових виборів: «Сьогодні указ про розпуск парламенту  вже більш сумнівний, ніж би він був 2 дні назад».

Представник «Батьківщини» порадив новообраному президенту не бути таким, як попередній, і стежити за чистотою юридичних процедур.

«І я щиро сподіваюся, що він дотримуватиметься букви і духу закону та робитиме все в законний спосіб», – підсумував Сергій Власенко.

Поділитись