«Батьківщина» вимагає припинити шахрайську схему продажу землі через емфітевзис

«Батьківщина» вимагає припинити шахрайську схему продажу землі через емфітевзис

«Батьківщина» закликає парламент терміново розглянути та ухвалити законопроект №5223 про припинення шахрайської схеми продажу землі через процедуру емфітевзису. Про це сьогодні заявила лідер фракції Юлія Тимошенко в кулуарах ВРУ.

«Після того, як український парламент під тиском фракції «Батьківщина», фермерів та селян проголосував за заборону продажу сільськогосподарської землі, президент та його корумповане оточення знайшли лазівку та почали привласнювати сільськогосподарську землю через процедуру емфітевзису», – сказала вона.

За словами Тимошенко, наразі вже укладено десятки тисяч договорів емфітевзису – це оренда на 100-200 років, а також планується до кінця року укласти близько 80 тисяч таких договорів.

«Це дембельський акорд президента та його оточення: вони хочуть піти з посад безкарно і з приватною власністю на сільськогосподарську землю», – зауважила політик.

 

Як наголосила Юлія Тимошенко, команда «Батьківщини» хоче припинити цей абсолютно незаконний процес привласнення сільськогосподарської землі президентом та його оточенням та закликає ухвалити відповідний закон.

«Я вам гарантую, що на наступний день після закінчення терміну повноважень президента Порошенка буде проведена повна ревізія та інвентаризація сільськогосподарської землі України, і всі землі, які куплені незаконно та за безцінь, буде повернуто селянам», – пообіцяла Голова партії.

Окрім того, лідер «Батьківщини» закликала народних депутатів терміново ухвалити законопроект №7403-2, який повертає аграріям 10 млрд грн з державного бюджету.

Тимошенко повідомила про результати аграрного віче, яке звернулося до президента та до парламенту з вимогою повернути раніше діючу систему оподаткування для середнього аграрного бізнесу.

«11 областей за проханням аграріїв ухвалили звернення до президента, прем’єр-міністра, до парламенту негайно повернути ту податкову систему, яка діяла раніше, до того часу, як уряд забрав у них 10 млрд грн», – уточнила лідер фракції.

Поділитись