Баку кинув в бій перефарбовані танки невизнаного Арцаху

Баку кинув в бій перефарбовані танки невизнаного Арцаху

Азербайджанські військові перефарбували захоплені в Нагірному Карабасі танки Т-72, ​​а також БМП-2, і задіяли їх в боях.


Фотографії, на яких військові Азербайджану, зафарбовують символіку невизнаної республіки Нагірний Карабах, опублікував телеграм-канал «Військовий оглядач».

Конфлікт між Вірменією і Азербайджаном в Нагірному Карабасі відновився 27 вересня. Сторони звинувачують одна одну в ескалації ситуації.

У невизнаній Нагірно-Карабахській республіці заявили, що Азербайджан першим обстріляв місцеві населені пункти із «Градів». Пізніше влада Вірменії оголосили про наступ азербайджанців на Нагірний Карабах.

Керівництво Азербайджану звинуватило Вірменію в провокації і обстрілі азербайджанських сіл в прифронтовій зоні. Обидві сторони конфлікту почали повідомляти про загибель військовослужбовців і жертви серед мирних жителів.

10 жовтня за підсумками переговорів глав МЗС Росії, Вірменії та Азербайджану Єреван і Баку оголосили гуманітарне перемир’я в Нагірному Карабасі. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що учасники конфлікту обміняються полоненими й тілами загиблих. Пізніше Лавров повідомив, що домовленість дотримується не в повній мірі.

Поділитись