Байдена офіційно висунули кандидатом на пост президента США

Байдена офіційно висунули кандидатом на пост президента США

Демократична партія США затвердила своїм кандидатом в президенти на виборах у листопаді Джозефа Байдена. Це рішення прийнято на загальнонаціональному з’їзді в місті Мілуокі у вівторок, 18 серпня.

Голосування проходило в віртуальному форматі через пандемію коронавірусу. Представники делегацій американських штатів і заморських територій по черзі оголошували про те, за кого їх делегати віддають свої голоси – за Байдена або сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса. Він був основним суперником Байдена у внутрішньопартійній боротьбі, але в квітні вийшов з гонки. Байден переступив мінімально необхідний поріг голосів (2 374), коли своє рішення оголосили представники делегації Північної Кароліни. В цілому Байден отримав більше 3 550 голосів, Сандерс – понад 1 150.

Останніми виступили представники Делавера, де Байден прожив більшу частину життя. Губернатор штату Джон Карні нагадав, що Байден, будучи сенатором від Делавера, регулярно їздив до Вашингтона на поїзді “разом з іншими пасажирами”. Чинний сенатор від штату Томас Карпер запевнив, що Байден “відрізняється скромністю, говорить правду і з усіма звертається шанобливо, наводить мости, а не будує стіни”.

Представник Демократичної партії констатував, що Байден офіційно висунутий від неї кандидатом у президенти і “запрошений виступити з промовою” про згоду на це. Очікується, що це відбудеться в четвер. “Дякую вам всім від щирого серця. Це дуже важливо для мене і моєї родини. Побачимося в четвер”, – заявив Байден під час короткого відеозвернення до делегатів з’їзду з Уілмінгтона (штат Делавер). У лівій руці він тримав захисну маску, поруч з ним стояла його дружина Джілл, на задньому плані було видно їхні онуки.

Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада. Кандидатом від республіканців буде чинний президент Дональд Трамп.

Поділитись