Байден звинуватив Трампа в зловживанні повноваженнями президента

Байден звинуватив Трампа в зловживанні повноваженнями президента

Колишній віце-президент США Джозеф Байден звинуватив американського лідера Дональда Трампа в зловживанні президентськими повноваженнями заради власних інтересів.

Про це йдеться в статті The Washington Post. “Всьому є межа. Кожен день – мабуть, кожні кілька годин – з’являється все більше доказів того, що президент Трамп зловживає владою президента і абсолютно не здатний бути президентом. Він використовує вищий пост в країні для просування своїх особистих політичних інтересів замість національних інтересів”, – стверджує Байден.

За його версією, глава вашингтонської адміністрації “не розуміє величезну відповідальність, яка вимагається від усіх тих, хто займає пост президента Сполучених Штатів”. “Він бачить тільки владу – і то, як це може принести користь тільки одній людині: Дональду Трампу”, – вважає найбільш ймовірний конкурент республіканців на майбутніх президентських виборах.

“Наш перший президент, Джордж Вашингтон, як відомо, не міг збрехати. Трамп, ймовірно, не може говорити правду – про що завгодно. Він проклинає всіх, в кому бачить загрозу. Ось чому він так проштовхує нахабну брехню, викриті теорії змови і брудну кампанію проти мене і моєї родини”, – написав колишній віце-президент.

Скандал у Вашингтоні

У США раніше розгорівся великий скандал навколо липневого телефонної розмови Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, який в підсумку став приводом для початку процедури імпічменту щодо американського лідера. Як стверджують політичні опоненти президента США, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності на Україні сина Джозефа Байдена Хантера в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Білий дім оприлюднив стенограму липневої бесіди лідерів США і України. З’ясувалося, що Трамп не добивався від Зеленського розслідування щодо Хантера Байдена в обмін на фінансову і військову допомогу. Міністерство юстиції США, яке одночасно виконує функції генеральної прокуратури, не знайшло в змісті телефонної розмови порушень національного законодавства, а також підстав для проведення подальшого розслідування.

Демократ Байден зараз є найбільш ймовірним конкурентом Трампа на майбутніх президентських виборах., які відбудуться в листопаді 2020 року. Тому, на думку демократів, Трамп, тиснувши на Зеленського, по суті, прагнув заручитися допомогою Києва в зусиллях переобратися на другий термін.

Фото АР.

Поділитись