Байден заявив, що Трамп невірно будує відносини з Росією і може допустити розпад НАТО

Байден заявив, що Трамп невірно будує відносини з Росією і може допустити розпад НАТО

Колишній віце-президент США Джозеф Байден вважає, що чинний американський лідер Дональд Трамп проводить помилкову політику щодо РФ і може допустити розпад Північноатлантичного альянсу.

Про це він заявив у вівторок на теледебатах демократів в штаті Огайо, трансляцію вів телеканал CNN.

“Наш президент діє безладно, він божевільний, він нічого не знає про зовнішню політику і діє лише зі страху за своє переобрання”, – сказав Байден. “Росія намагається впливати і розколоти НАТО, і що робить президент? Він каже:” Я вірю [президенту Росії] Володимиру Путіну, я не вірю нашій розвідці”, – додав він.

За словами Байдена, Трамп також не продемонстрував, що США готові виконувати свої зобов’язання, що стосуються спільної колективної відповіді з боку всіх держав НАТО на військовий напад на одне з них.

“Якщо Трампа переоберуть, я обіцяю, що НАТО перестане існувати, – підкреслив колишній віце-президент США. – Нашій безпеці буде завдано серйозної шкоди. Ми опинимося у великій біді”.

Байден також зазначив, що війська США знаходяться в Сирії, щоб протидіяти терористичному угрупованню “Ісламська держава”. “Ось чому ми в першу чергу стали брати участь в цьому і не поступилися всю територію [президенту Сирії Башару] Асаду і росіянам”, – додав він.

Байден вважається зараз одним з найбільш ймовірних суперників Трампа від Демократичної партії на майбутніх в листопаді 2020 року президентських виборах.

Фото АР.

Поділитись