Байден заявив, що не має наміру давати показання в рамках процедури імпічменту Трампа

Байден заявив, що не має наміру давати показання в рамках процедури імпічменту Трампа

Колишній віце-президент США Джозеф Байден заявив, що не підкориться порядку Сенату Конгресу про дачу показань у рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа, в разі якщо такий запит буде йому спрямований.

Відповідну позицію Байден, який є одним з претендентів на пост глави держави від Демократичної партії, підтвердив в інтерв’ю газеті The Des Moines Register.

Колишній віце-президент, відповідаючи на відповідне запитання, пояснив, що його згоду давати такі свідчення дозволить Трампу відвернути увагу громадськості від імпічменту і перемкнути його на самого Байдена. “Причина, по якій я не стану робити це, полягає в тому, що все побудовано на підході до дій Трампа, до того, чим він займався все своє життя. Він завжди намагався перемкнути увагу зі своєю персони”, – заявив демократ.

З його точки зору, з боку Сенату “буде занадто лицемірно” направляти йому повістку про дачу показань. “Я і не припускаю, що це взагалі станеться”, – додав Байден, який є найбільш вірогідним суперником Трампа на майбутніх президентських виборах.

Поділитись