Байден законодавчо заборонив американцям нападати на азіатів

Байден законодавчо заборонив американцям нападати на азіатів

Президент США Джо Байден підписав закон, спрямований на боротьбу зі зростаючим числом нападів на людей азіатської зовнішності.


Ненависть до азіатам росте в США.

Літній тайський іммігрант помер після того, як його штовхнули на землю.
Американцеві філіппінського походження завдали удару ножем по обличчю.
Китаянку побили, а потім підпалили.
Вісім людей загинули в результаті перестрілки на курорті.
У Нью-йоркському метро полоснули ножем по обличчю 61-річного етнічного філіппінця –

Це лише мала частина прикладів недавніх нападів на американців азіатського походження.

Як зазначає преса в США, сплеск агресії “до жовтих людей” збіглася з початком пандемії. За останні місяці було зареєстровано тисячі випадків – від плювків та словесних образ до фізичного насильства.

Адвокати та активісти кажуть, що це злочини на ґрунті ненависті і часто вони пов’язані з риторикою, яка звинувачує азіатів в появі і поширенні COVID-19. Про що, до речі, раніше попереджало ФБР.

Федеральні дані про злочини на ґрунті ненависті за 2020 рік ще не опубліковані, а в 2019 році таких злочинів було на найвищому рівні за останні десять років.

В кінці минулого року ООН опублікувала доповідь, в якому докладно описувався “тривожний рівень” насильства на расовому ґрунті та інших інцидентів ненависті по відношенню до американців азіатського походження.

Правозахисна група Stop AAPI Hate заявила, що в минулому році вона отримала понад 2800 повідомлень про інциденти ненависті, спрямованих проти американців азіатського походження і жителів Тихоокеанських островів по всій країні.

Поділитись