Байден захотів особисто відвідати саміт НАТО в Брюсселі

Байден захотів особисто відвідати саміт НАТО в Брюсселі

Президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив бажання прибути до Брюсселя для участі в саміті НАТО, повідомив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг в ході виступу на віртуальному заході Стенфордського університету.


«Коли я розмовляв з президентом Байденом, він висловлював сильне бажання прибути до Брюсселя, щоб зустрітися з усіма лідерами країн, що входять в НАТО».

«Я з нетерпінням чекаю можливості вітати президента Байдена на саміті НАТО, який пройде пізніше в цьому році. Точна дата ще не вибрана частково через пандемію», – сказав генеральний секретар Північноатлантичного альянсу.

«Думаю, найважливішим питанням на саміті стане повістка для НАТО до 2030 року. Це включає в себе безліч різних тем», – додав Столтенберг. Як він зазначив, «будуть порушені питання подальшого зміцнення засобів стримування і оборони» в Європі. За словами генсека, на саміті також обговорять «використання потенційними противниками економічних і політичних інструментів». Столтенберг констатував, що в число тим увійде «збереження технологічної переваги НАТО».

Генсек НАТО також повідомив, що має намір зустрітися в середу з спецпосланцем президента США з питань клімату Джоном Керрі. «Ми зможемо обговорити роль НАТО в підтримці його порядку протидії зміні клімату», – зазначив Столтенберг.

Поділитись