Байден вважає, що президентом США повинен був стати його старший син

Байден вважає, що президентом США повинен був стати його старший син

Глава американської адміністрації Джо Байден вважає, що президентом США повинен був стати його старший син Бо, який помер в травні 2015 року.

З таким визнанням глава Білого дому виступив в середу в інтерв’ю телеканалу MSNBC.

Питання про Бо було поставлене президентові в самому кінці бесіди, яка була присвячена в основному боротьбі з поширенням нового коронавируса в країні. “Ви мене завжди застаєте зненацька з [питаннями про] Бо, благослови його Господь. Він мав би сидіти в цьому кріслі”, – заявив Джо Байден.

Бо Байден помер від раку мозку, коли йому було 46 років. Лише незадовго до смерті він залишив посаду генерального прокурора штату Делавер. Перша дружина і 13-місячна дочка Джо Байдена загинули в автокатастрофі в 1972 році.

Бо помер в той час, коли Джо Байден розглядав можливість участі в американських президентських виборах 2016 року. Джо Байден враховував тоді в тому числі готовність членів своєї сім’ї, які, як і він сам, сумували через втрату близької, до довгої і виснажливої ​​агітаційної кампанії. Як оголосив в результаті в ту пору Джо Байден, він вирішив не включатися в гонку, не дивлячись на те, що Бо незадовго до смерті, за даними американської преси, умовляв батька взяти участь у виборах.

У 2008-2009 роках Бо Байден в складі свого підрозділу Національної гвардії Делавера брав участь у військовій операції США в Іраку. Був військовим юристом, мав звання майора. Служив в Іраку під командуванням нинішнього міністра оборони США Ллойда Остіна, який тоді перебував на дійсній військовій службі в генеральському чині.

Поділитись