Байден висунув прихильника відкриття шкіл під час карантину на пост глави МОЗ

Байден висунув прихильника відкриття шкіл під час карантину на пост глави МОЗ

Обраний президент США Джозеф Байден висунув на посаду міністра освіти країни Мігеля Кардон, який є уповноваженим з питань освіти в штаті Коннектикут, випливає з заяви, опублікованої на сайті перехідного періоду.


Його кандидатуру ще має затвердити сенат США.

«В особі Мігеля Кардон в Америці буде досвідчений і відданий своїй справі вчитель державної школи, що займає провідну роль в міністерстві освіти і гарантує, що кожен учень в майбутньому зробить внесок у процвітання економіки, що у кожного викладача будуть необхідні ресурси для виконання своїх завдань», – підкреслив Байден.

Демократ поставив за мету відкрити більшість шкіл в країні протягом перших 100 днів після вступу на посаду президента, пише CNN. Ця позиція викликала розбіжності серед деяких профспілок вчителів, проте Кардона підтримав цю ініціативу, зазначивши, що занадто багато учнів відстають через віртуального навчання.

Мігель Кардона починав з посади вчителя початкових класів, а у віці 28 років став наймолодшим директором школи в Коннектикуті. У 2019 він став першим латиноамериканець, який зайняв найвищий пост в сфері освіти в штаті.

Раніше в цей же день Байден оголосив про додаткові призначення вищого керівництва в Білому домі.

Поділитись