Байден висунув попередження Кремлю

Байден висунув попередження Кремлю

Колишній віце-президент США Джозеф Байден заявив, що в разі перемоги на президентських виборах буде вважати іноземне втручання в американську «демократію» ворожими діями.

Він «попередив» про це «Кремль і інші іноземні уряди». Байден заявив, що «втручання» в вибори «значно вплине на відносини між США і урядом втручається країни».

Байден обіцяв, що в разі його обрання спецслужби будуть інформувати американців про іноземне втручання. Білий дім, за його словами, скористається всіма засобами, щоб «змусити заплатити» інші держави за «втручання».

За його словами, «ціна може включати санкції проти фінансового сектора, заморожування активів, відповідь в кіберпросторі та розкриття корупції». Крім того, «може бути зроблене широке коло інших дій, в залежності від природи нападу» на США. Байден запевнив, що задіяні відомства отримають необхідні ресурси.

Він заявив, що у нього «немає бажання влаштовувати ескалацію напруженості з Росією або будь-якою іншою країною». Байден сказав, що «не хотів би використовувати всю енергію адміністрації на об’єднання міжнародної спільноти в боротьбі з COVID-19 і економічними проблемами». Однак «якщо будь-яка іноземна держава необачно вирішить втручатися в демократію» США, він «як президент без коливань змусить її заплатити».

Поділитись