Байден випереджає Трампа за популярністю на 16 процентних пунктів

Байден випереджає Трампа за популярністю на 16 процентних пунктів

Кандидат на пост президента США від Демократичної партії Джозеф Байден на 16 процентних пунктів випереджає за популярністю свого суперника – чинного президента США Дональда Трампа.

Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного службою SSRS на замовлення телекомпанії CNN.

Згідно з дослідженням, якби загальні вибори в США проводилися зараз проголосувати за Байдена готові були б 57% респондентів, а за Трампа проголосували б тільки 41% опитаних. При цьому близько 2% респондентів заявили, що не стали б підтримувати жодного політика.

Дослідження проводилося для CNN по телефону незалежною дослідницькою компанією SSRS в період з 1 по 4 жовтня 2020 року. У ньому взяли участь 1205 респондентів.

2 жовтня головний науковий співробітник Інституту США і Канади РАН Володимир Васильєв розповів, що електоральний рейтинг президента США Дональда Трампа в передвиборній гонці тепер багато в чому залежить від того, чи встигне він поправиться до дня голосування – 3 листопада.

При цьому на початку вересня більшість американців вважало, що Трамп переможе на виборах. Рейтинг кандидата від демократів Джо Байдена знижувався. За чинного президента готові були проголосувати 42% виборців. Байден був попереду на шість пунктів, в липні розрив становив 13%.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада.

Поділитись