Байден прийняв пропозицію Росії щодо ДСНО

Байден прийняв пропозицію Росії щодо ДСНО

Президент США Джо Байден вирішив прийняти пропозицію Росії про продовження договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, відомого як СНО-III.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі в коментарі журналістам.

«Сполучені Штати мають намір домагатися п’ятирічного продовження нового СНО, якщо це дозволить договір. Президент давно ясно дав зрозуміти, що новий Договір СНО відповідає інтересам національної безпеки Сполучених Штатів. Це продовження має ще більший сенс, коли відносини з Росією такі ж ворожі, як зараз», – заявила Дженніфер Псакі.

Крім того, вона зазначила, що Байден також пропонує обом сторонам «вивчити нові піддаються перевірці угоди про контроль над озброєннями» в майбутньому.

«Новий СНО – єдиний залишився договір, що обмежує російські ядерні сили, і є якорем стратегічної стабільності між нашими двома країнами», – додала прес-секретар Білого дому.

Раніше МЗС РФ не раз заявляв, що Москва виступає за продовження дії Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь між країнами на п’ятирічний термін.

Поділитись