Байден пояснив скандальне висловлювання про Путіна в інтерв’ю ABC News

Байден пояснив скандальне висловлювання про Путіна в інтерв’ю ABC News

Президент США Джо Байден засміявся після прохання прокоментувати реакцію російського лідера Володимира Путіна під час інтерв’ю на скандальну заяву на його адресу.

В ході прес-конференції за підсумками саміту НАТО президента Сполучених Штатів Джо Байдена попросили прокоментувати зроблену ним під час одного з минулих інтерв’ю заяву про те, що про вважає російського лідера Володимира Путіна “вбивцею”.

Коли главу Білого дому попросили оцінити реакцію Путіна на питання про скандальне інтерв’ю, Байден посміявся. Після паузи він заявив, що в інтересах президента Росії – поміняти думку світової спільноти про себе.

«Послухайте, він ясно дав зрозуміти, що … справа в тому, що я вважаю, що в минулому він сам говорив про те, що він може зробити або зробив … Коли мене в прямому ефірі запитали про це, я відповів чесно», – прокоментував Байден.

Після цього журналіст нагадав, що Путін посміявся, коли дізнався про скандальне висловлювання американського президента.

«Я, правда, теж сміюся … Я не думаю, що це сильно якось впливає на нашу майбутню зустріч», – додав він, посміявшись.

Раніше президент Росії Володимир Путін розповів в ексклюзивне інтерв’ю телеканалу NBC, що не переживає через скандальні заяви американського лідера Джо Байдена на свою адресу. Він також зазначив, що деякі звинувачення на його адресу нагадують «словесне нетравлення шлунка».

Зустріч Байдена і Путіна пройде 16 червня на віллі Ла Гранж в швейцарській Женеві. Спільний захід лідерів двох країн буде першим з моменту вступу Байдена в посаду. Поїздка Путіна в Женеву стане першим закордонним візитом російського президента з січня 2020 року.

Поділитись