Байден переміг на первинних виборах в Джорджії і Західній Вірджинії

Байден переміг на первинних виборах в Джорджії і Західній Вірджинії

Колишній віце-президент США Джозеф Байден, який заручився достатньою кількістю голосів делегатів майбутнього з’їзду Демократичної партії для висунення кандидатом на виборах глави держави в листопаді, у вівторок отримав перемогу на праймеріз в штатах Джорджія і Західна Вірджинія.

Такі оцінки представила газета The New York Times.

Раніше очікувалося, що первинні вибори в Джорджії пройдуть 24 березня, а в Західна Вірджинії – 12 травня. Ці плани були змінені через пандемію нового коронавірусу. На праймеріз в штатах відбирали делегатів, які на майбутньому національному з’їзді демократів підтримають того чи іншого претендента на висування кандидатом у президенти США від партії.

Обробка бюлетенів ще не завершена. Згідно з оцінками The New York Times, Байден отримав в Джорджії близько 75% голосів виборців, а сенатор Берні Сандерс, який 8 квітня вийшов з передвиборчої гонки, – близько 9% голосів. Після припинення Сандерсом передвиборної боротьби суперників у Байдена, по суті, не залишилося, однак імена деяких з брали участь раніше в гонці політиків як і раніше значаться в бюлетенях. У Західній Вірджинії Байден отримав близько 70% голосів, Сандерс – приблизно 11%.

Байден, згідно з останніми оцінками The New York Times, заручився підтримкою 2 011 делегатів. Щоб стати кандидатом у президенти в першому турі голосування на з’їзді демократів претенденту необхідно отримати голоси 1 991 делегата. Байден подолав цю позначку 5 червня.

Національний з’їзд Демократичної партії США, на якому Байдена повинні назвати кандидатом на найвищу державну посаду в країні, перенесений через пандемію коронавірусу на 17-20 серпня. Він пройде в Мілуокі (штат Вісконсін).

Чинний американський лідер Дональд Трамп уже отримав достатню кількість голосів делегатів партійного з’їзду для висування кандидатом від республіканців на президентських виборах. 59-е вибори президента США намічені на 3 листопада.

Поділитись