Байден готовий йти на поступки Москви

Байден готовий йти на поступки Москви

Український політолог Олександр Лазарєв заявив, що президент США Джо Байден готовий пожертвувати Україною заради того, щоби Москва не зближалася з Пекіном.

Саме цим він пояснив спроби Києва піти під заступництво Лондона.

Американці йдуть на поступки Росії для того, щоб вона не злилася з Китаєм. Вони готові віддати Україну та хочуть відмовитися від неї. Байден неодноразово говорив: «Ми за вас не будемо воювати ніколи». Тоді буде війна сил НАТО та Росії, а це ядерна війна, – зазначив Лазарєв.

Він вважає, що Київ американцям більше не потрібний через зміну зовнішньополітичних орієнтирів. У боротьбі з Китаєм Вашингтон готовий до таких жертв, оскільки КНР для США залишається головною загрозою, упевнений політолог.

І Україна стала просто непріоритетною для зовнішньої політики США, але залишилася вигідною для компаній, які заробляють тут, — пояснив він.

Раніше стало відомо, що засновник українського інтернет-видання «Гордон» Дмитро Гордон записав звернення до президентів РФ та України Володимира Путіна та Володимира Зеленського, а також до російських матерів. В українців є Батьківщина, і вони захищатимуть її незалежно від того, які плани на неї має російський лідер, зазначив журналіст у відеозверненні.

Поділитись