Байден анонсував зустріч РФ і США

Байден анонсував зустріч РФ і США

Президент Сполучених Штатів Джо Байден перед відльотом в штат Делавер повідомив, що американські і російські представники можуть зустрітися 16 липня для обговорення питань кібербезпеки.

«Ми встановили комітет – спільний комітет. Я думаю, вони зустрінуться 16-го числа. Я вірю, що ми будемо співпрацювати», – наводить ЗМІ відповідь Байдена на питання про те, чи будуть для Росії будь-які наслідки, якщо Москва не активізується в питанні протидії чинним в кіберпросторі злочинцям.

На питання про те, чого Байден очікує від президента Росії Володимира Путіна, глава Білого дому відповів: «Недоречно говорити, що я очікую від нього зараз. Але ми подивимося».

Нагадаємо, як повідомляла прес-служба Білого дому, Путін і Байден обговорили триваючі атаки з використанням програм-вимагачів з боку злочинців, нібито базуються в Росії, які торкнулися Сполучені Штати та інші країни. За словами Байдена, розмова з російським лідером Володимиром Путіним «пройшов добре».

При цьому в Кремлі повідомили, що Путін вказав Байдену на відсутність звернень з боку компетентних відомств США по темі кібербезпеки за останній місяць, незважаючи на готовність Росії до спільного припинення кримінальних проявів в інформаційному просторі.

У Кремлі також підкреслили, що з урахуванням серйозності викликів у сфері кібербезпеки взаємодія «має носити постійний, професійний і неполітизований характер, здійснюватися з використанням спеціалізованих каналів обміну даними між уповноваженими державними структурами в рамках двосторонніх юридичних механізмів, а також з дотриманням положень міжнародного права».

Попри це в адміністрації Сполучених Штатів стверджують, що нібито передавали Росії безліч конкретних запитів про притягнення хакерів до відповідальності.

Поділитись