Бабарико відмовили в реєстрації на виборах президента Білорусі

Бабарико відмовили в реєстрації на виборах президента Білорусі

ЦВК Білорусі не зареєстрував Віктора Бабарико кандидатом на виборах глави держави, повідомляє tut.by.

«Віктор Бабарико не зареєстрований кандидатом в президенти», – йдеться в повідомленні порталу.

Як зазначає портал, до цього глава ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина запропонувала не реєструвати Бабарико кандидатом в президенти через невідповідність декларації про доходи та майно і участі іноземної організації в його виборчої кампанії. Члени комісії одноголосно проголосували за пропозицію Ермошиної.

Єрмошина повідомила, що у Бабарика в декларації не вказані кілька цифр: кешбек від Белгазпромбанка – 283 рубля 43 копійки, і дохід за вкладами – $ 1263, € 0,05. Вона додала, що це не є помилкою і тими 20% невказаних доходів, через які його можуть не зареєструвати.

Разом з тим, додала Єрмошина, в ЦВК надійшов лист від Комітету держконтролю, в якому зазначено, що Бабарика керував злочинною групою, «відмивають гроші».

Раніше в Білорусії затримали колишнього главу Белгазпромбанка і кандидата на виборах в президенти країни Віктора Бабарика. Його підозрюють у скоєнні ряду злочинів. Про це в ефірі Белтелерадіокомпанії заявив глава Комітету державного контролю Іван Тертеля. Він також заявив про нібито можливу причетність до протиправної діяльності Бабарика «великих начальників» в «Газпромі», передавало «Белта».

По кримінальних справах, пов’язаних з Белгазпромбанку, затримано близько 20 осіб, в тому числі топ-менеджери. Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що владі вдалося зірвати масштабний план дестабілізації країни і не допустити «майдану».

Палата представників білоруського парламенту призначила президентські вибори в Білорусі на 9 серпня. Лукашенко обіймає посаду президент з червня 1994 року. Зараз йде його п’ятий президентський термін поспіль.

Поділитись