Axios розповіло про консультації Байдена перед зустріччю з Путіним

Axios розповіло про консультації Байдена перед зустріччю з Путіним

Президент США Джо Байден провів консультації з експертною групою по Росії перед зустріччю з російським лідером Володимиром Путіним, яка повинна відбутися в Женеві, 16 червня.

Про це повідомляє видання Axios з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Як уточнюється в матеріалі, експертна група порекомендувала американському президенту відмовитися від проведення прес-конференції з Путіним, так як вона «дасть можливість прибрати на другий план приватні переговори з новими публічними пропозиціями».

Серед учасників експертної групи при президенті числиться Фіона Хілл – екс-співробітниця Ради національної безпеки (РНБ) США, посли колишнього президента Сполучених Штатів Барака Обами – Майкл Макфол і Джон Теффт, експерт з контролю за озброєннями Роуз Готтемюллер, а також Ерік Грін – старший директор СНБ в Росії.

Уточнюється, що в ході обговорення двосторонньої зустрічі експерти представили різні підходи до спілкування з Путіним, але тим не менш особливих розбіжностей не відзначалося.

В рамках переговорів з Байденом частина експертів підтримала ідею пошуку додаткових каналів співпраці з Москвою, починаючи від студентських обмінів і закінчуючи стабілізацією ситуації з дипломатичними і консульськими посадами.

В цей же день, 15 червня, заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив про те, що посли РФ і США Анатолій Антонов і Джон Салліван можуть повернутися в дипмісії в рамках реалізації домовленостей, встановлених за підсумком зустрічі двох лідерів.

14 червня Байден заявив, що вважає Путіна «гідним суперником», розумним і жорстким політиком. Він додав, що на майбутній 16 червня зустрічі з російським лідером намір позначити сфери можливого американо-російського співробітництва.

Поділитись