Аваков роздав пістолети поліцейським за ліквідацію «полтавського терориста». ВІДЕО

Аваков роздав пістолети поліцейським за ліквідацію «полтавського терориста». ВІДЕО

Очільник МВС Арсен Аваков вручив нагородну зброю чотирьом поліцейським, які відзначилися під час затримання, пошуку і знешкодження особливо небезпечного зловмисника у Полтавській області.

Про це Аваков написав у Twitter в понеділок, 3 серпня.

“У критичній ситуації із ризиком для життя та здоров’я вони спрацювали ефективно. Дякую за службу!”, – написал він.

Заступник директора департаменту зв’язків із громадськістю МВС Ярослав Тракало у Facebook уточнив, що відомчі відзнаки отримали інспектор сектору реагування патрульної поліції ГУ НП в Полтавський області, майор Артем Нужненко, начальник сектору реагування патрульної поліції ГУ НП в Полтавський області, капітан Петро Гума, та два “штурмовики” – старший лейтенант та старший сержант – спецпідрозділу КОРД ГУ НПУ у Полтавській області.

Зазначається, що капітан Петро Гума за 16-річний стаж роботи в поліції вже втретє брав участь у спецопераціях зі звільнення заручників.

Нагаєаємо, 23 липня у Полтаві підозрюваний у викраденні авто, якого намагалися затримати правоохоронці, взяв у заручники поліцейського. Зловмисником виявився 32-річний раніше судимий місцевий житель Роман Скрипник.

Пізніше Скрипник відпустив заручника і зник у лісопосадці у Решетилівському районі Полтавської області. Поліція почала його пошуки.

У суботу, 1 серпня, після 8 днів пошуків поліція знайшла і ліквідувала Романа Скрипника, який знову захопив у заручники поліцейського.

Поділитись