Атомний підводний човен ВМС США зіткнувся з невідомим об’єктом

Атомний підводний човен ВМС США зіткнувся з невідомим об’єктом

Атомний підводний човен ВМС США USS Connecticut ( «Коннектикут», клас Seawolf) зіткнулася з невідомим об’єктом під час занурення в Індо-Тихоокеанському регіоні, ніхто з екіпажу не отримав небезпечних для життя травм, ядерна силова установка не постраждала.

За даними телеканалу «Фокс ньюс», інцидент стався в Південно-Китайському морі. Про подію йдеться в поширеному в четвер письмовій заяві прес-служби Тихоокеанського флоту США.

Як зазначає телеканал, USS Connecticut не стикалася з іншим підводним човном. Американська субмарина в даний момент самостійно повертається в порт острова Гуам (США).

«[Підводний човен] USS Connecticut (SSN 22) зіткнулася з об’єктом під час занурення в другій половині дня 2 жовтня в міжнародних водах в Індо-Тихоокеанському регіоні. Небезпечних для життя травм [у екіпажу] немає», – наголошується в заяві прес-служби Тихоокеанського флоту США.

Там підкреслили, що «безпека екіпажу залишається головним пріоритетом ВМС». Сама підводний човен «залишається в безпечному і стабільному стані». «Ядерної силовій установці і відсіках USS Connecticut не було нанесено шкоди, вони залишаються повністю працездатними. В даний час оцінюється ступінь пошкодження інших частин підводного човна», – зазначили у прес-службі. ВМС США розслідують інцидент.

Поділитись