Антимонопольний комітет вимагає від українських виноробів прибрати грузинську символіку

Антимонопольний комітет вимагає від українських виноробів прибрати грузинську символіку

Антимонопольний комітет України вимагає припинити введення в оману споживачів шляхом поширення недостовірної інформації про походження та властивості товарів і послуг – зокрема, виробників вина.

Про це йдеться в повідомленні АМКУ, пише Агропортал. У комітеті відзначили, що деякі українські винороби почали позначати свою продукцію способом, який вказує на походження вина нібито з Грузії.

Зокрема, так вчинили АТ «Коблево» з Миколаївщини, СП «Аквавінтекс» і ПрАТ «Одесавинпром» з Одеської області.

«Компанії оформляють пляшки етикетками з елементами грузинського прапора, написами літерами грузинського алфавіту, зображенням карти Республіки Грузія, чоловіків в грузинському національному костюмі тощо.

Назви напоїв також недвозначно пов’язують з Кавказом. “Нарешті, саме ці елементи оформлення є домінуючими, в той час як інформація про українського виробника напою – маленькими літерами”, – йдеться в повідомленні.

АМКУ рекомендував виноробам «вжити заходів щодо недопущення поширення на етикетках і контретикетках позначень вина, які можуть свідчити і бути сприйнятими як інформація про походження цього напою.

Поділитись