Amnesty International пояснила відмову вважати Навального в’язнем совісті

Amnesty International пояснила відмову вважати Навального в’язнем совісті

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International прийняла рішення з приводу статусу Олексія Навального не під тиском ззовні, а після ретельного аналізу його висловлювань, повідомила організація.


Раніше вона відмовилася вважати Навального “в’язнем совісті” (цей статус йому присвоїли півтора місяці тому). Причиною відкликання стали висловлювання політика з середини нульових.

“Заяви про те, що рішення Amnesty з приводу Олексія Навального було відповіддю на тиск ззовні, не відповідають дійсності і не враховують нашу давно проведену і чітко визначену внутрішню політику”, – йдеться в заяві, опублікованій на сайті організації.

Після того, як всередині руху була “висловлена ​​стурбованість з приводу згадки про Навальний як про в’язня совісті, з огляду на його коментарі в минулому”, “Amnesty вирішила переглянути цю справу і провела ретельний аналіз доказової бази”.

“Після ретельного розгляду ми прийшли до висновку, що зробили помилку в первісному визначенні”, – зазначає організація, підкреслюючи, що при цьому “ніщо сказане Навальний в минулому, не виправдовує його нинішнє затримання”, яке Amnesty вважає політично вмотивованим.

Поділитись