Американському винищувачу F-15E через Росію додали нову військову задачу

Американському винищувачу F-15E через Росію додали нову військову задачу

Винищувачу четвертого покоління Військово-повітряних сил (ВПС) США F-15E Strike Eagle додали нову задачу, яка полягає в транспортуванні розумних бомб для винищувачів п’ятого покоління F-22 Raptor і F-35 Lightning II, пише The Drive.

Згідно американському виданню, швидка перекидання за допомогою F-15E Strike Eagle боєприпасів, оснащених обладнанням Joint Direct Attack Munition (JDAM), дозволить знизити залежність стелс-винищувачів від військових аеродромів, які «все більше піддаються ризику з боку потенційних супротивників на кшталт Китаю та Росії» .

The Drive пише, що один F-15E Strike Eagle здатний переносити до 15 бомб з JDAM, які на віддалених майданчиках можуть бути передані F-22 Raptor і F-35 Lightning II.

У лютому вперше злетів винищувач F-15EX Advanced Eagle, який вважається найдосконалішою версією F-15 Eagle. Літак, який може стати самим озброєним винищувачем у світі, доповнить F-35 Lightning II в особливо складних місіях.

У липні 2020 року The Drive, посилаючись на лекцію льотчика-випробувача Ренді Гордона, написало, що скидання винищувачем F-22 Raptor 450-кілограмового боєприпасу GBU-38 / B JDAM супроводжується автоматичним переміщенням палива в передню частину літака для балансування центру ваги бойової машини.

Поділитись