Американських генералів звинуватили в антидемократичній кампанії проти Джо Байдена

Американських генералів звинуватили в антидемократичній кампанії проти Джо Байдена

Американський професор і екс-полковник армії США Джеффрі Маккосланд розкритикував лист військовослужбовців про психічне і фізичне здоров’я президента країни Джо Байдена.

Колишній полковник армії Сполучених Штатів зазначив, що військовим небезпечно брати участь в таких антидемократичних компаніях. Маккосланд висловив думку, що дії спрямовані на перегляд результатів чесних виборів, що створює небезпечний прецедент.

«Це дійсно, на мій погляд, класичний дуже поганий приклад ерозії військово-цивільних відносин в Америці, яка є наріжним каменем нашої демократії», – цитує 12 травня слова Маккосланда The Huffington Post.

Як уточнили журналісти, ініціатором написання листа виступив генерал-майор Джо Арбаклом, прихильник екс-президента США Дональда Трампа і ветеран В’єтнаму, який звільнився зі збройних сил в 2000 році.

Раніше в цей день повідомлялося, що більше 120 американських генералів у відставці засумнівалися в достовірності результатів президентських виборів в США 2020 року, а також у психічному і фізичному стані обраного лідера Джо Байдена. Про це вони написали у відкритому листі 12 травня.

Також відставні військовослужбовці вказали на те, що нова адміністрація США «запустила в диктаторської манері повномасштабну атаку на конституційні права американських громадян, швидко підписавши в обхід конгресу понад 50 виконавчих указів, багато з яких скасовують ефективну політику попередньої адміністрації».

В кінці березня Байден на брифінгу використовував «шпаргалки» з докладним описом ключових моментів політики та особистостей присутніх журналістів. Тоді ж стало відомо, що Байден під час свого виступу забув, до кого звертається. Його помічник тоді зажадав від журналістів завершити спілкування з президентом.

Поділитись